Pogosta vprašanja

Ali tako pomembno stvar, kot je spoznati bodočega partnerja, ne bi smeli prepustiti zgolj Božjemu delovanju?

Že Goethe je rekel: »Bog nam daje orehe, ampak jih ne odpira sam.« Zaupanje Bogu in osebna pobuda si ne nasprotuje. Bog namreč računa na naše prizadevanje, da prispemo do cilja, h kateremu stremimo. Spletna stran je ena od številčnih priložnosti, da spoznate osebo ter v svoj bodoči zakon in družino vključite tudi Boga.

Zakaj je katStik katoliški?

Številni razlogi potrjujejo obstoj spletne strani za katoličane. Izkušnje kažejo, da se skupno versko življenje, ki je pomemben del zakona, veliko lažje ustvari, če se poleg obstoječih različnosti med partnerjema, ne vmeša še versko omejevanje. Verska vzgoja otrok, ki v naši družbi zahteva poseben napor, je pogostje zahtevnejša, če so starši različnih veroizpovedi. Ciceronov opis prijateljstva kot "harmonija v Božjih in človeških stvareh", se zagotovo lažje udejanji med dvema katoličanoma. Ta vidik je v današnji družbi se posebej pomemben, kajti okoliščine niso naklonjene katoliški veri. Katoliško razumevanje človeške osebe, družine in sveta je pravzaprav skupni imenovalec, ki v mnogih vprašanjih omogoča več strpnosti in razumevanja med ljudmi.

Pomembno je poudariti tudi to, da se tako, kot verne družine, po katerih današnji svet "kliče v nebo", veselimo zakonskih zvez med pari, ki živijo v mešanih zakonih in da vsem želimo veliko blagoslova. 

Zakaj delujete v prid zakona in ne samo skupnega partnerskega življenja?

Kot verni katoličani zelo resno razumemo cerkveni nauk o družini in zakonu. Zaradi tega ne želimo povezovati partnerje, ki bi želeli ustvariti skupno življenje »zgolj do nadaljnega«, temveč želimo, da se resnično najdejo in spoznajo osebe, s katerimi bi želili stopiti na pot skupaj z Bogom in življenjem po veri. K temu spada tudi zakrament svetga zakona. Zdi se nam pomembno, da se samskim katoliškim vernim posreduje globoko razumevanje ljubezni, katere bistvo je darovanje. Poročna obljuba, ki velja do konca življenja in ki je izrečena pred Bogom, je resnični izraz prave ljubezni. 

Je internet dovolj resno mesto, da spoznaš partnerja z resničnimi nameni?

Da, ker je internet danes postal neizbežen del našega življenja. Kot medij je nevtralen, saj ga lahko uporabljamo za dober, ali pa tudi za manj dober namen. Podobno, kot nekdo, ki gre na zabavo ter tam spozna svojega bodočega moža ali ženo, prav tako se samski lahko najdejo preko interneta, ki je v današenjm času najpomembnejše sredstvo komuniciranja. Drži, da lahko na internetu naletimo na veliko neresnih in tudi negativnih vsebin; nekateri izkoriščajo možnost anonimnosti interneta za slabe stvari. Preko opravičenosti do udeležbe na spletni strani katStika, preko obvezne članarine ter neprestane razpoložljivosti administratorja za člane katStika, se zagotavlja visok standard za vse, ki iskreno in resno iščejo svojega bodočega življenjskega sopotnika.

Ali bom na katStiku resnično našel partnerja za celo življenje?

KatStik je ena od številnih možnosti, ki jih Bog lahko uporabi, da vam predstavi osebo, s katero bi preživeli preostali del svojega življenja. Seveda, nimate zagotovila, da boste ravno tukaj spoznali Pravega oz. Pravo ter, da bo samo tovrstno poznanstvo okronano s poroko. Vendar naj pisma zahval, ki prispejo do nas od naših članov, potrjujejo, da je bil prav katStik za mnoge prava pot. Ali želite izvedeti, da se vam članstvo na katStiku izplača? Potem pričnite z raziskovanjem: vpišite se in si (brez članarine) oglejte, kdo vse se nahaja v sistemu. Ugotovili boste, kdo spada v vaš starostni razred in kdo živi v vaši bližini.

Kako zagotavljate mojo anonimnost?

Ko postanete član/ članica katStika, si izberete uporabniško ime. Pojavljate se samo pod tem imenom. Če vam kdo pošlje sporočilo ali če želite vi nekomu posredovati sporočilo, uporabite samo vašo elektronsko pošto. Na takšen način ne bo imel dostopa do vas nihče izven katStika. Sistem zagotavlja anonimnost tudi tako, da se ne more prepoznati vaša identiteta, prav tako ne vaš elektronski naslov. Osebne podatke sporočate le administratorju katStika, zaradi varnostnega razloga. KatStik jih ne bo posredoval nikomur brez vašega posebnega dovoljenja. Znotraj sistema katStik imate popolno svobodo objavljanja vaših osebnih podatkov z osebami katStik.

Zakaj se za storitve na tej internetni strani plačuje članarina?

KatStik ima zelo nizko članarino, ki pokriva stroške nadgradnje in razvoja sistema, ki se izvaja v Avstriji, stroške promocije in stroške vzdrževanja. Na strani ni oglasov, ker smo se odločili, da bomo ohranjali anonimnost vseh članov, kar pa onemogoča alternativne vire financiranja.

Prav tako obvezna članarina, na neki način, zagotavlja tudi zaščito pred uporabniki, ki iščejo zgolj površne flirte.

Kakšna je višina članarine?

Uporabnikom nudimo dva paketa:

-   za 3 mesece:    12 evrov

-  za 12 mesecev: 30 evrov 

Članarina se po izteku samodejno ne podaljša.

Profil ostane shranjen eno leto po izteku članstva, tako da lahko članstvo obnovite. V primeru, da bi želeli vaš profil takoj po izteku članstva izbrisati, nam to brez velikih formalnost sporočite na office(at)katstik.si

Ali lahko pregledam stran še preden plačam članarino?

Seveda. Lahko se vpišete brez članarine in tako postanete pasivni član.

Vsi, ki se registrirajo in ne plačujejo članarine, imajo možnost iskanja in pregledovanja profilov članov, kjer pa je fotografija članov zamegljena. Videla se bodo le njihova uporabniška imena in celotno besedilo na profilu.

Na ta način lahko tudi ocenite ali na tej strani obstajajo osebe, s katerimi bi si želeli stopiti v stik. Pasivni člani lahko izpolnijo in uredijo svoj profil. Izpolniti morajo vsa obvezna polja, kajti s tem postanejo vidni v rezultatih iskanja pri vseh drugih članih.

Pasivni član lahko sprejema sporočila v svoj poštni predal, vendar nanje ne more odgovoriti. Pasivnemu članu so namreč onemogočene vse ostale oblike komunikacije: ne more se posluževati forumov, ne more puščati sporočil v knjigi za goste in ne more dodajati dogodkov. Vse možnosti na strani postanejo dostopne šele tedaj, ko je poravnana članarina.

Kdo lahko sodeluje?

  • star mora biti najmanj 18 let
  • katoličan ali oseba, ki se pripravlja na prejem katoliške vere
  • prepričan v nauk Cerkve, še posebej na področju zakona in družine
  • sposoben sprejeti zakrament sv. zakona
  • sprejemata naše splošne pogoje poslovanja

Na kaj moram biti kot član še posebej pazljiv?

Pri katStiku velja nekaj »Hišnih pravil«, ki olajšajo uporabo sistema katStik. 

Najdi partnerja za vse življenje


Postani član