Hišna pravila

Nekaj napotkov, kako uporabljati KatStik:

 • Bodite iskreni pri svojem opisu. Opišite se kar se da natančno, tudi svoje življenjske načrte in pa stvari, ki jih radi počnete. Iskrenost je pomembna. Kajti nič nimamo od tega, če nekoga, ki se zanima za nas, vlečemo za nos. Opišite se, kdo ste in ne kdo bi želeli biti. Kakšno očitno lastnost je tudi bolje, da jo povemo. Če drugemu take stvari skrivamo, se hitro konča po prvem zmenku.

 • Prav tako je pomembno, da se ne podcenjujemo. Vsak človek ima svoje napake in slabosti. Ampak tudi pri tem ne smemo pretiravati ampak gledati na to realistično. Oceni dobrega prijatelja/prijateljice lahko v tej zadevi tudi zaupamo.

 • Fotografija pove več kot tisoč besed. Imeti eno - ali če se da rajši več slik - na vašem profilu je zelo pomembno. Profili brez fotografij se uveljavljajo veliko redkeje. Fotografija mora biti dobro narejena in privlačna, vendar naj ne zavaja.

 • Na sliki je tisto, kar šteje! Narobe je, da si zagotovite sliko iz spleta, samo zato, da imate sliko profila. Ni vsaka fotografija primerna! Odločite se za tisto sliko, na kateri izgledate dobro in pristno. Počitniške fotografije s pokrajino so precej neprimerne – take fotografije so namenjene prijateljem in ne tujim osebam, na katere računate, da boste nanje naredili celovit in dober vtis. Neprimerne so tudi slike, na katerih vas je težko razpoznati (premajhna ali preveč temna slika). Slika mora biti naravna in ne izmišljena, vaš obraz naj bo na sredini le-te. Prav tako je priporočljiv nasvet zaupanja vredne osebe … ali pa se celo napotite do fotografa.

 • Ne hitite! Ne pričakujte preveč in prezgodaj od kakšnega novega in  zanimivega kontakta. Emali lahko rečejo veliko? Vendar še zdaleč ne vsega. In lahko vas tudi zavajajo. Človek se veseli, ko dobi sporočilo in ko se z nekom sreča osebno? Vendar ne posvetite vse svoje mišljenje in sreče temu kontaktu. Do ušes se zaljubite šele po zaključku prvega srečanja!

 • Dobro opisane teme o katerih se radi pogovarjate so dobra odskočna deska za prva sporočila. S sogovorcem si poiščite nekaj skupnega: hobiji in šport; knjige in filmi; vzorniki in junaki. To so najboljše teme, da se pogovor spelje. Bodite previdni pri občutljivih vprašanjih. Vedno morate imeti v mislih, da tega človeka osebno ne poznate. Nekateri položijo svoje srce na dlan že po drugem ali tretjem sporočilu, a kasneje ugotovijo, da je to bilo preveč za vašega sogovorca. Iskrenost je pomembna v vsakem odnosu, ampak potrebna je intuicija in zrno modrosti, da spoznate katere teme so primerne in o katerih je prehitro govoriti. Če ste se že spoznali v živo in so prve iskrice že preskočile, lahko odprete tudi bolj osebne teme. V osebnem srečanju je veliko lažje prepoznati reakcijo pri drugem in takoj razjasniti možne nesporazume.

 • Ljubeznivost na internetu je pomembna, morda celo najpomembnejša – kajti nikjer drugje se ni lažje skriti kot ravno za anonimnostjo. Vedno odgovorite na zasebno sporočilo, tudi ko nameravate nekoga odkloniti. Iskren »Ne hvala« je vedno boljši od puščanja osebe brez odgovora. Kot katoličani moramo biti zgledni - še posebej tukaj. Zamislite si, kako se počuti oseba, ki z upanjem preverja poslano in vsakič z razočaranjem ugotovi, da ni dobila odgovora. In tišina pogosto vzbuja lažne upe. Razmislite, kako bi želeli, da se drugi člani obnašajo do vas in tako to storite tudi do drugih. S kratkim odgovorom – iskreno in na prijateljski način – pokažete osebi, da jo spoštujete in cenite. Na tak način se razvija prijetna in prijateljska klima. Dovolj je, če napišete: »Trenutno si pišem z nekom drugim – morda se vam javim malo kasneje. Hvala za razumevanje.« Ali pa: »Zahvaljujem se vam za sporočilo. Bojim se, da se najine želje ne ujemajo. Verjamem, da boste našli nekoga, ki vam bo bolje ustrezal. Spremljam vas v molitvi.« Pravilo je eno – obvarujte srca drugih, kakor bi želeli, da drugi obvarujejo vašega!
   
 • Svojega osebnega maila ne razkrijte prehitro. Za prvo osebno srečanje pod nobenim pogoji ne privolite za srečanje na domu. Mesto srečanja naj bo vedno javno. Običajno ga izbere dama, pomembno je, da se zgodi na mestu, kjer se ona počuti varno. Vprašanje prenočitve pride v poštev takrat, ko se dogovorjeno srečanje z osebo zgodi v drugem mestu in nekdo od vaju mora potovati več ur, da bi se spoznala. Nekdo od vaju mora ugrizniti v kislo jabolko in si plačati hotel.

 • Če po prvem srečanju ugotovite, da oseba, s katero ste se sestali najverjetneje ne more biti vaš doživljenjski partner, ne zavlačujte. To ji sporočite čim hitreje, da ne boste vzbujali lažnih upov. Soočevanje z razočaranjem je znak notranje zrelosti, enako kot sprejemanje odločitve drugega. Ko vam je najtežje, iščite naprej ter imejte vero in zaupanje.

 • Internet je samo sekundarno mesto za srečevanje. Ne izgubite preveč časa na internetnih straneh, rajši se obkrožite z ljudmi in se odprite novim srečanjem. Obstaja veliko mest, kjer lahko spoznate samske katoličane. Opogumite se in priključite se cerkvenim srečanjem, z zaupanjem da Gospod usmerja vse, kar je dobro in primerno.

 • KatStik.si se zelo trudi, da odklanja vse površne flirte. Če se vam kaj podobnega zgodi, tudi v najmanjši meri, vas prosimo, da nas o tem nemudoma obvestite.

 • Iskanju po katStiku in drugod naj bo podkrepljeno z vašo molitvijo k Bogu. On pozna vse kotičke vašega srca. In niti en las ne pade z nas brez njegove vednosti in volje. Za molite vsaki dan za osebo, s katero bi želeli preživeti preostanek vašega življenja. Popolnoma se predajte Božji previdnosti.

 • Tudi mi se želimo veseliti z vami. Če se zaročite ali poročite z osebo, ki ste jo spoznali preko katStika, nam to sporočite s krajšim sporočilom – po možnosti skupaj z vašo fotografijo. Za to vam bomo zelo hvaležni. Hkrati pa boste opogumili druge, da portal resnično prinaša sadove.

Tehnična opozorila

 • Bodite previdni, ko ustvarite uporabniško ime: ne uporabljajte razmakov. Pazite na velike in male začetnice in ne uporabljajte svojega polnega imena in priimka.  

 • Bodite pazljivi, ko dodajate fotografije: profilna slika mora biti kvadrataste oblike. Maksimum je 40 fotografij. 

Najdi partnerja za vse življenje


Postani član