Pravilnik o zasebnosti

Obvestilo o varovanju podatkov v skladu s splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR) z dne 25.5.2018

Pravilnik o zasebnosti

Upravljavci teh strani jemljemo skrb za vaše osebne podatke zelo resno. Vaše osebne podatke obravnavamo zaupno in v skladu z zakonskimi predpisi o varstvu podatkov kot tudi s to izjavo o varovanju osebnih podatkov.

Uporaba naše spletne strani je praviloma mogoča tudi brez posredovanja osebnih podatkov. Kar se tiče zbiranja osebnih podatkov (na primer imena, naslovi ali e-poštni naslovi), to poteka, v kolikor je mogoče, vedno na prostovoljni podlagi. Ti podatki se brez vašega izrecnega soglasja ne bodo posredovali tretjim osebam. Kadarkoli lahko zahtevate, da si brezplačno ogledate podatke, ki ste jih shranili pri nas. Prav tako imate pravico, da zahtevate izbris vseh podatkov kadarkoli in brezplačno.

Upoštevajte, da lahko prenos podatkov po internetu (na primer pri komunikaciji preko e-pošte) vsebuje varnostne ranljivosti. Popolno varovanje podatkov po tej poti pred vdorom tretjih oseb ni mogoče.

Če imate razlog za pritožbo glede vaših pravic do varovanja osebnih podatkov, nam pišite na office(at)katstik.si. Lahko pa se obrnete tudi na informacijskega pooblaščenca Republike Slovenije na naslovu: https://www.ip-rs.si/

 

Piškotki

Spletne strani delno uporabljajo tako imenovane piškotke. Piškotki ne škodijo vašemu računalniku in ne vsebujejo virusov. Piškotki služijo temu, da bi bila naša ponudba za uporabnika prijaznejša, učinkovitejša in varnejša. Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih vaš brskalnik shrani na vaš računalnik.

Večina piškotkov, ki jih uporabljamo, so t.i. "sejni piškotki". Na koncu vašega obiska bodo samodejno izbrisani. Drugi piškotki ostanejo shranjeni v vaši napravi, dokler jih ne izbrišete. Ti piškotki nam omogočajo, da ob vašem naslednjem obisku prepoznamo vaš brskalnik.

Brskalnik lahko nastavite tako, da ste obveščeni o shranjevanju piškotkov in dovolite piškotke le v posameznih primerih, za sprejemanje piškotkov v določenih primerih ali na splošno onemogočanje kot tudi samodejno brisanje piškotkov ob zapiranju brskalnika. Onemogočanje piškotkov lahko omeji funkcionalnost te spletne strani.

 

Strežniški dnevniki

Ponudnik strani samodejno zbira in hrani podatke v tako imenovanih strežniških dnevnikih, ki jih vaš spletni brskalnik samodejno pošlje. To so:

vrsta brskalnika / različica brskalnika

operacijski sistem

napotitveni URL   

ime gostitelja dostopnega računalnika

časovni žig zahteve strežnika

 

Te podatke ni mogoče pripisati točno določenim osebam. Združitev teh podatkov z drugimi viri podatkov se ne izvaja. Pridržujemo si pravico, da te podatke retrospektivno preverimo, če ugotovimo konkretne znake za nezakonito uporabo spletne strani.

 

Kontaktni obrazec

Če nam pošljete poizvedbe preko kontaktnega obrazca, bodo vaši podatki iz obrazca za poizvedbo, vključno s kontaktnimi podatki, ki ste jih tam navedli, shranjeni, da bi obdelali zahtevo in v primeru nadaljnjih vprašanj. Te informacije ne bomo posredovali tretjim osebam brez vaše privolitve.

 

Podatki glasila

Če želite prejemati glasilo, ki je na voljo na spletnem mestu, potrebujemo vaš e-poštni naslov in podatke, ki nam omogočajo, da preverimo, ali ste lastnik navedenega e-poštnega naslova in da se strinjate, da boste prejemali glasilo. Nadaljnji podatki se ne zbirajo. Te podatke uporabljamo izključno za dostavo zahtevanih informacij in jih ne posredujemo tretjim osebam.

Dovoljenje za shranjevanje podatkov, e-poštni naslov in njihovo uporabo za pošiljanje glasila lahko kadar koli prekličete, preko povezave »Kliknite tukaj za odjavo« v glasilu.

 

Izjava o varovanju podatkov za uporabo storitve Google Analytics

Ta spletna stran uporablja funkcije storitve Google Analytics za spletno analitiko. Ponudnik je Google Inc. 1600 Amphitheater Parkway Mountain View, CA 94043, ZDA. Google Analytics uporablja t.i. »piškotke«. To so tekstovne datoteke, ki so shranjene v računalniku in omogočajo analizo uporabe spletne strani. Podatki, ki jih piškotek pridobi o vaši uporabi te spletne strani, se običajno prenašajo na Googlov strežnik v ZDA in tam shranijo.

Če je na tej spletni strani aktivirana anonimizacija IP-ja, se bo vaš IP naslov vnaprej skrajšal v državah članicah Evropske unije ali drugih pogodbenih straneh Sporazuma o Evropskem gospodarskem prostoru. Samo v izjemnih primerih bo celotni naslov IP poslan na Googlov strežnik v ZDA in tam skrajšan. Google bo v imenu upravitelja te spletne strani uporabil te podatke za oceno vaše uporabe spletnega mesta, za ustvarjanje poročil o dejavnostih spletnega mesta in za posredovanje drugih storitev upravitelju strani, povezanih z dejavnostmi spletnega mesta in uporabo interneta. Naslov IP, ki ga pridobi Google Analytics kot del storitve, se ne bo združil z drugimi Googlovimi podatki.


Shranjevanje piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo vašega brskalnika; vendar upoštevajte, da če to storite, morda ne boste mogli uporabljati vseh funkcij te spletne strani v polnem obsegu. Poleg tega lahko preprečite zbiranje podatkov, ki jih ustvari piškotek, in so povezani z vašo uporabo spletnega mesta (vključno z vašim naslovom IP), kot tudi obdelavo teh podatkov s strani Googla s prenosom vtičnika za brskalnik, ki je na voljo pod naslednjo povezavo: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=sl

 

Izjava o varovanju podatkov za uporabo storitve Piwik

Ta spletna stran uporablja storitev odprtokodnega spletnega analitičnega programa Piwik. Piwik uporablja tako imenovane "piškotke". To so tekstovne datoteke, ki so shranjene v računalniku in omogočajo analizo uporabe spletne strani. V ta namen so podatki, ki jih je ustvaril piškotek o uporabi te spletne strani, shranjeni na našem strežniku. Naslov IP je pred shranjevanjem anonimiziran.

Informacije, ki jih piškotek pridobi o uporabi te spletne strani, ne bodo posredovane tretjim osebam. Shranjevanje piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo vašega brskalnika; vendar upoštevajte, da če to storite, morda ne boste mogli uporabljati vseh funkcij te spletne strani v polnem obsegu.

Če se ne strinjate s shranjevanjem in uporabo vaših podatkov, lahko tukaj le-to deaktivirate. V tem primeru bo v vašem brskalniku shranjen piškotek za deaktivacijo, ki Piwik preprečuje shranjevanje podatkov o uporabi. Če izbrišete piškotke, bo to povzročilo tudi izbris piškotka za deaktivacijo Piwik. Če ponovno obiščete našo spletno stran, je treba ponovno izbrati deaktivacijo.Udeležba na dogodkih, ki jih organizira katStik

S sodelovanjem na dogodku za samske katolike (npr. srečanje, romanje, seminar), soglašam z obdelavo mojih podatkov za informativne namene v povezavi z katStik.si. Podatki s katerimi se na dogodke prijavite ne bomo delili s tretjimi osebami.Izjava o varovanju podatkov za uporabo storitve YouTuba

Naša spletna stran uporablja vtičnike s strani Google-a upravljane strani YouTube. Operater spletnega mesta je YouTube, LLC, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, ZDA. Ko obiščete eno izmed naših spletnih mest, ki uporablja vtičnik YouTube, boste povezani z njihovimi strežniki. Pri tem bo strežnik Youtube obveščen o naših straneh, ki ste jih obiskali.

Če ste prijavljeni v vaš YouTube račun, to omogoča, da YouTube vaše vedenje brskanja poveže neposredno z vašim osebnim profilom. To lahko preprečite tako, da se odjavite iz svojega računa YouTube.

Če želite več informacij o ravnanju z uporabniškimi podatki, preberite pravilnik o zasebnosti za YouTube na strani https://www.google.com/intl/sl/policies/privacy

 


Registracija na tej spletni strani

Na naši spletni strani se za uporabo dodatnih funkcij lahko registrirate. Podatke, ki jih vnesete pri registraciji uporabljamo le za zagotovitev ustrezne ponudbe ali storitve, za katero ste se registrirali. Ti podatki ostanejo shranjeni, dokler uporabnik ne zahteva da se izbrišejo.

Za pomembne spremembe, kot so obseg ponudbe ali tehnične spremembe, uporabljamo e-poštni naslov, naveden ob registraciji, da vas o teh spremembah obvestimo.

 

Obdelava podatkov (podatki o strankah in pogodbah)

Zbiramo, obdelujemo in uporabljamo osebne podatke le, če so potrebni za vzpostavitev, pripravo vsebine ali spremembo pravnega razmerja (podatki o stanju). Osebne podatke o uporabi našega spletnega mesta (podatki o uporabi) zbiramo, obdelujemo in uporabljamo le toliko, kolikor je to potrebno, da uporabniku omogočimo ali obračunamo uporabo storitve.Prenos podatkov ob sklenitvi pogodbe o storitvah in digitalnih vsebinah

Osebne podatke posredujemo tretjim osebam samo, če je to potrebno v okviru pogodbe, na primer na bančni ustanovi, odgovorni za obdelavo plačila.

Nadaljnje posredovanje podatkov ne poteka oz. samo, če ste izrecno privolili v takšno posredovanje. Posredovanje podatkov tretjim osebam brez izrecnega soglasja za namene, kot je oglaševanje, ni.Informacije, izbris, blokiranje

Kadarkoli imate pravico do brezplačnih informacij glede shranjenih osebnih podatkih o vas, njihovem izvoru in prejemniku ter o namenu obdelave podatkov in pravico do poprave, blokade ali izbrisa teh podatkov. O tem in drugih vprašanjih glede obdelave osebnih podatkov se lahko obrnete na nas na naslovu: office(at)katstik.siUgovor e-poštnim sporočilom z namenom oglaševanja

Uporaba objavljenih kontaktnih informacij za pošiljanje nezaželenega oz. nenaročenega oglaševalskega in informativnega gradiva se s tem izrecno zavrača. Upravljavci strani si pridržujejo pravico do uporabe pravnih sredstev v primeru nenaročenega pošiljanja oglaševalskih sporočil, na primer preko e-pošte z nezaželeno pošto.

Najdi partnerja za vse življenje


Postani član