Pismo bodoči ženi

Ko se odpre moško srce...

Draga bodoča žena,  

Smešno je, da pišem to pismo, ne da bi vedel, če boš ga kdaj prebrala...  

Kam ga naj pošljem? Nimam tvojega naslova. Niti telefonske številke, na katero bi te lahko poklical. Facebook in WhatsApp ne prideta v poštev, Skype in Instagram mi ne razkrivata tvojega obraza ... Uber me ne pripelje do tvojih vrat, in ne vem, v katero smer moram kupiti vozovnico, da bi ti pismo prinesel osebno.  

Čeprav se ne moreva srečati, hočem, da veš, da sem tu. Imam telefonsko številko in profil na Facebooku. Imam svet - prijatelje, družino, hobije in interese - in se veselim, ko se bosta najina svetova srečala. Trenutek, ko bova drug drugemu odprla svoja svetova in rasla skupaj v ljubezni.  

Hočem, da veš, da čakam in da sem te že izbral. Izbral sem te nasproti vsem lažnim podobam življenja in ljubezni, ki jih spodbuja naša kultura. Kajti nobena od teh lažnih podob - promiskuiteta, vaseusmerjenost – ni zmožna ogreti moje srce niti za trenuek kot mi ga ogreje že misel nate, na dejstvo, da ti bom nekega dne podaril vse svoje bitje v brezpogojni ljubezni.  

Je pa tudi nekaj, kar moraš vedeti. Nisem popoln. Sem normalen fant, ki se trudi, da bi vsak dan živel pravo ljubezen – poleg vseh drugih »tipov«, ki iščejo isto stvar. Tukaj smo! In včasih je resnično težko. Moraš vedeti, da te ne bom odrešil, kajti dobro poznam svoje šibkosti in nisem rešitelj.  

Obstaja pa ena Oseba, ki je naš Odrešenik, in upam, da si ga že spoznala. Tudi če še ne poznam tvojega imena, ga pozna On.  In upam, da kjerkoli že si, da veš, da te ima rad na veliko bolj popolnejši način kot te bom jaz kdaj koli mogel ljubiti.  

Želim, da veš, da Bogu govorim o tebi. Molim, da bi te lahko ljubil iz obličja v obličje, kot te v tem trenutki ljubi On. Bog me preko vsakdanjih malih korakov uči, kaj pomeni ljubiti in dati svoje življenje zate. V njem vidim, kako se resnično ljubi in odločil sem se, da bom tebe ljubil na enak način.  

A najin trenutke še ni prišel, in ne želim, da se vznemirjaš zaradi tega. Sedaj je pomembno, da tečeš nasproti Bogu, da tečeš skupaj z Njim.  Nekega dne, bom tekel skupaj s teboj. A najini poti se bodo srečali samo takrat, ko bova tekla oba, ko bova oba osredotočena Nanj.  

Vedi, da jaz že tečem proti Njemu; vedi, da to zame pogosto pomeni tek na 3000 metrov z ovirami in ne sprint na 100 metrov. In četudi se bom izvlekel s kakšno buško, ostajam močan v Njem in pripravljen zate.  

Draga bodoča žena, kjerkoli že si, vedi, da je ljubezen odločitev, in četudi še ne vem, kdo si, ali kaj ti nariše nasmeh na obraz ali ob čem ti je težko, sem se odločil, da te bom ljubil. In da te bom srečal, ko bova drug ob drugem tekla proti objemu Našega nebeškega Očeta.  

Upam, da si na varnem. Upam, da veš, da si ljubljena in da si neverjetno dragocena mojemu srcu. Naj te čuva Angel varuh. 

Moli zame. 

Tvoj bodoči mož    

avtor besedila: Benedict Hince

Slika: Unsplash.com/Public Domain

(prevod in priredba MBM)

Prikaži vse novice

Najdi partnerja za vse življenje


Postani član