Festival v Medjugorju znova ogrel in nagovoril srca

Odziv z letošnjega romanja

Na festivalu mladih v Medžugorju se nas je zbralo približno 50.000 romarjev iz 61 držav. Nagovarjale so nas prekrasne pesmi, sv. maše, ter pričevalci, ki so z nami podelili zgodbe svojega življenja.

Zame je posebej izstopal Tim Guénard, ki je napisal biografski roman Močnejši od sovraštva. Zapisala sem si nekaj njegovih misli.

"Hvala vsem, ki dobro govorite o drugih."

"Hvala vašim materam, ki so rekle da življenju."

"Sodniki, duhovniki, vzgojitelji… včasih ne boste mogli nič reči. Takrat vam bo ostal samo pogled."

"Hvala vsem, ki lepo gledate." 

"Vse na svetu je imitacija (čevlji, denarnica). Vendar, dovolj je pogledati vas! Bog ne dela kopij."

"Vaš prstni odtis, DNK, vse to je edinstveno."

"Bodite vi tisti, ki boste omogočali lepa srečanja."

"Ne bojte se, ker Bog drži svet!"  

Sledili pa so še mnogi drugi. Albanski kardinal Ernest Simoni – Troshani je govoril, kako je bila v preteklosti preganjana cerkev in vera. Zaradi nje je 28 let preživel v zaporu. Večkrat je bil obsojen na smrt, a ga na srečo niso nikoli usmrtili. Po mnogih letih je srečal sodnika, ki ga je obsodil ter se je na ulici hotel skriti pred njim, a duhovnik ga je opazil, ga objel ter mu s tem dejanjem pokazal svoje odpuščanje.

Angela Hayes je povedala svojo življenjsko zgodbo in sicer, kako je ostala sama po tem, ko je njen mož naredil samomor. Imela sta štiri otroke. Borila se je z njimi, a devet let po tragediji je izgubila še drugega sina. Sedaj imajo skupino ljudi, ki nudi 24-urno podporo vsem ljudem, ki so v stiski. Njihova spletna stran: http://www.thethomashayestrust.com/ To je simbolična kapljica milosti, ki smo jih doživeli…

Vabljeni, da se nam pridružite tudi prihodnje leto, prvi teden v avgustu 2018.

Mateja V.

Prikaži vse novice

Najdi partnerja za vse življenje


Postani član