Kako si na portalu za zmenkarije ustvariti dober profil

Ko sem v teh dneh končno zbrala pogum, da se prijavim (v smislu: če me tam ni, me niti nihče ne more najti), sem bila v veliki dilemi. Katere podatke naj dam, kakšno fotko naj naredim in končno, kaj naj sploh napišem o sebi, da bom zanimiva.

Avtorica: Anja Rajter (Aleteia.org)

07/01/21

Ko kupujemo avto, na spletnih straneh najprej opazimo fotografijo, model in ceno. Nekako tako je tudi pri spletnem iskanju partnerja. Najprej opazimo fotografijo in osnoven opis. Če nam nista zanimiva, ne bomo na profil niti kliknili. Pa se za njim lahko skriva čudovita oseba, ki bi nam polepšala življenje.

S svojim profilom želimo pritegniti pozitivno pozornost (kot pri prodaji vozila), saj iščemo najboljšega partnerja zase.

Če ste mi količkaj podobni, ste do tega trenutka najbrž že petkrat začeli izpolnjevati svoj profil. In ste prav vse izbrisali. Najraje bi obupali in še boljše bi bilo, da se vam s tem sploh ne bi bilo treba ukvarjati. Verjetno se vsi se v trenutku pisanja o sebi počutimo enako bedno. In nikomur ni čisto jasno, kako se lotiti.

1. FOTOGRAFIJE

Profilna fotografija je daleč najbolj pomembna, saj jo najprej opazimo. Če je zanimiva, bomo zagotovo prebrali še vsaj osnovne informacije o osebi. Na fotkah bodimo urejeni in dobro razpoloženi ter sami. Za profilko je najbolje, da smo brez sončnih očal in pokrivala.

Ženske pri nasmehu pokažimo zobe (tako pravijo strokovnjaki), ne glejmo v objektiv in spnimo lase. Pri moških je ravno obratno: glejte v kamero in se nasmehnite z zaprtimi usti.

Poleg profilne fotografije dodajmo še eno z dopusta ali s planinarjenjaeno, na kateri se vidi vaša postava tereno zabavno ali s prostočasnih dejavnosti. Naj se že pri prvem vtisu vidi, da ste aktivna oseba (če ste). Fotografije v kopalkah (čeprav imate sanjsko postavo) naj ostanejo za poznejše spoznavanje. Preveč gole kože lahko pusti napačno predstavo.

2. MOJE PROFILNO IME

Če izberemo zanimivega, nenavadnega ali humornega, bomo zagotovo pritegnili pozornost. Lahko si izposodimo filmske ali književne osebe, vsekakor pa ne priporočamo vulgarnih in slengovskih izrazov.

3. PREDSTAVITVENI OKVIRČEK

To so pri avtomobilu podatki o modelu in letniku, ceni, prevoženih kilometrih in motorju. Nekaj podobnega je tudi pri nas. Najpomembnejši opis se skriva v predstavitvenih vrsticah. In ja, to je zelo težko delo.

Tudi ljudje, ki se preživljajo s pisanjem, imajo težave pisati o sebi. Torej ni nič čudnega, če se nam zdi, da nam ne gre. Prosimo prijatelje za pomoč. Vprašajmo jih, kaj menijo, da bi morali mi dodati na svoj zmenkarski profil. Ker nas poznajo, dobro vedo, v čem smo res dobri.

Še nekaj konkretnih nasvetov: Med pisanjem bodimo nasmejani. Tako nam bodo na misel prihajale samo prijetne besede.

Če postavimo vprašanje, bo oseba, ki ji bomo padli v oči, lažje začela zasebno sporočilo.

Priporočljive so fraze, kot so: zanimivo mi je …, srčni utrip mi poskoči ob …, najraje se zapodim v …, blestim v …, zanima me …, ponosen sem na …

Skušajmo pa se izogniti besedam, kot so preprost, navaden, miren, tih, dober, poroka in otroci. Tak opis nas na žalost privlači samo, ko kupujemo pralni stroj.

Tudi sami najbrž ne iščemo osebe, ki se opiše z običajnimi besedami, ampak si želimo nekoga, ki je samozavesten, se znajde v nepredvidenih situacijah in ima vsaj nekaj podobnih interesov kot mi. Zato dodajmo, kaj radi počnemo. Tako moškim kot ženskam so všeč aktivnosti v naravi ter določen žanr filmov ali glasbe.

4. ISKRENOST

Si predstavljate, da se za zmenek dogovorite z mlajšo živahno osebo, na srečanje pride pa starejša z mastnimi lasmi? Torej: iskrenost je pomembna. Vse tisto, kar objavite na svojem profilu, naj bo resnica. Brez skrbi lahko kaj zamolčite. A vse tisto, kar piše, naj bo res.

5. MOLITEV

Si želimo vernega partnerja? Potem molimo zanj. Prosimo Boga, naj ga prihrani za nas. Da se bova našla in prepoznala. Molimo tudi za to, da bomo ustvarili tak profil, ki mu bo zanimiv. Prišepnimo svojemu angelu varuhu, naj se dogovori z njegovim angelom: “Varuj ga in vodi ga … do mene.”

Naj Oče, ki je želje po intimnem odnosu položil v vaše srce, uresniči vaše hrepenenje po partnerstvu.

Prikaži vse novice

Najdi partnerja za vse življenje


Postani član