Sedem pravil, ki jih morate upoštevati za uspešno iskanje partnerja

Za kvalitetno življenje znotraj družine in zakona si je (seveda) treba najti primernega življenjskega sopotnika. To pa je za marsikoga lahko zelo težka stvar. Če ste v iskanju partnerja, si morate zapomniti 7 kratkih pravil, pravi dr. Gudrun Kugler.

1.  Razširite si krog znancev

Za tiste, ki ste v iskanju partnerja, je bistvenega pomena, da si povečate število znancev. Spremljajte dogodke v vaši okolici, vključite se v društvo, gibanje, župnijo, registrirajte se na internetnih portalih za samske, itd. Skratka, pojdite ven! Toda ne pozabite: vsako mesto srečanja bo imelo določen tip ljudi. Prisluhnite svojemu notranjemu čutu in si izberite »mesta«, ki vam bodo najbolj ustrezala.

2. Bodite odprti

Ste se kdaj vprašali, kakšen je vaš pristop do ljudi? Nikakor ne bodite človek, ki je poln predsodkov in ki ljudi samo »skenira« in »predalčka«. Bodite dovolj odprti, da boste na drugem zmogli videti to, kar je bistveno.

3. Zadovoljstvo je privlačno

Celotna vaša privlačnost se meri po zadovoljstvu, ki ga doživljate v vsakdanjih stvareh, po življenju, ki ga živite globoko in na polno ter po pozitivni naravnanosti do samih sebe.   

4. Investirajte v zunanjo lepoto

Nič ni več skrivnost: zunanja lepota šteje! Toda pri tem je pomembno, da življenjski fokus ne usmerite v obleke in v ure pred ogledalom. Izberite si svoj stil in se vprašajte: »Kaj želim s svojim načinom oblačenja sporočiti drugim?« Pozor tistim, ki želijo biti samo »sexy« - pritegnile bodo samo partnerje za kratke zveze.

5. Bodite pripravljeni na zvezo

Kdor koli išče partnerja mora najprej najti samega sebe! Si pripravljen/a, da sprejmeš nove odgovornosti? Si pripravljen/a na resno zvezo? Na otroke? Si še morda poln/a strahov in ran, ki se še niso zacelile? Zlato pravilo pravi takole: »Na zvezo je pripravljen nekdo, ki ima samega sebe rad in ki se nima za pomembnejšega od drugih.«

6. Delajte na sebi

Če ste že v zvezi ali se za to šele odločate, v vsakem primeru gradite svojo osebnost in oblikujte svoj karakter! Osebe, ki se »starajo v dvoje«, imajo dober in trden karakter. In kaj jih je oblikovalo v le-te? Njihove dobre in pametne odločitve!

7. Iskanje partnerja kot test zaupanja Bogu

Tisti, ki verujejo v Stvarnika, verujejo v smisel življenja. Tisti, ki verujejo v osebnega Boga, vedo da je treba odnos z Njim ohranjati. Božja pota so dobra, četudi jih spočetka ne razumemo. Šele potem, ko vstopimo v zvezo, razumemo zakaj se je naše življenje moralo odvijati ravno v takšni obliki. Napotek za samske? Z vso odločnostjo objemite Božjo voljo in vzljubite Njegova pota. To vam bo dalo vedrino, ki jo potrebujete, da boste našli partnerja za vse življenje.  

Prikaži vse novice

Najdi partnerja za vse življenje


Postani član