Kako na zmenkih?

Zelo zanimivi pripetljaji na zmenkih

Tisti, ki smo samski in iščemo življenjskega partnerja, se večkrat sprašujemo, kako pristopiti, kako v nekom vzbuditi zanimanje, kako njegovo zanimanje ohraniti … In potem, ko že pridemo do zmenka, se prava žurka šele začne :).

Sama delam veliko napak. Največkrat sem od živčnosti preveč klepetava ali se ves čas presedam ali pa uporabim humor, potem pa (prepozno) opazim, da se njemu to sploh ni zdelo smešno … In potem se čudim, zakaj me ni povabil na drugi zmenek?!?

Prijavljena sem na spletni portal za samske in se čisto vedno odzovem na chat ali zasebno sporočilo, od časa do časa grem pa tudi na kak zmenek. In spotoma doživim veliiiiko zabavnih trenutkov. Nekateri so na žalost zabavni šele, ko se šok poleže, pridem domov in začnem procesirati pogovor.

Priznam, ne iščem preveč zagnano in zagreto. Se mi je pa vseeno pripetilo veliko zanimivih prigod, ob katerih vidim, da je zmenkarjenje umetnost, ki se je naučimo z izkušnjami. Ko bi tole pamet imela pred desetimi leti, bi mogoče ne bila več sama … Te zanimajo najbolj zanimive prigode? Pa dajmo :)

1. Velikokrat dobim zasebna sporočila v stilu:

“Oj.”

“kva delaš”

“ej s ke s ti doma”…

se ti ne zdi, da ne daješ najboljšega vtisa o sebi? S tem, ko mi pošlješ takšnole skopo sporočilo, mi sporočaš tudi, da se ti zame ne zdi vredno potruditi. In zakaj bi se potem jaz zate potrudila?

Kako lahko izboljšaš? Vsi imamo težave s tem, kako vzpostaviti prvi stik in nisi nobena izjema. Lahko npr. pohvališ profilko ali komentiraš kakšnega od odgovorov. S tem se da zelo lepo prebiti zid in pristopiti do vsake punce. Prisežem, da se bo ob pohvali vsaka malce stopila in bo bolj dostopna za nadaljnjo komunikacijo. Bo pa zagotovo že na 100 metrov zavohala, če boš nizal floskule in boš neiskren. Če nisi zelo zainteresiran za tisto punco, se raje sploh ne pripravi. Ker boš razočaran.

2. Pred časom me je kontaktiral en od uporabnikov. Nič takega. Če ne bi čez zelo malo časa opazila, da je taisti uporabnik fant od moje sošolke iz srednje šole.

Ostala sem brez besed. Po tem me je še nekajkrat kontaktiral prek e-portala. Pa, tipson, kaj ti ni jasno?!?

Kaj narediti? No… z glavo butni v zid. Pa še enkrat. Še vedno ne veš, kaj bi naredil? Ponovi vajo. Na isto mesto. Zdaj veš? Lepo. Potem pa to naredi in pusti punci, da si najde normalnega fanta.

Vzami se k sebi in si že enkrat izbriši tisti profil in uživaj s punco, ki jo imaš!!!!

Koga ne jemlješ resno? Nje ali mene? Ti sam si tisti, ki si na izgubi. Nisi prepričan, ali bi še bil z njo? Povej ji. Skupaj bosta zagotovo našla rešitev, ki bo najboljša za vajin odnos.

Te je strah, kakšna bo njena reakcija? Svetega Duha prosi za pomoč. On bo v vajinih srcih naredil prostor za pravo rešitev :). NIkar pa je ne zavajaj. Si morda pomislil, da bi lahko tudi ona naredila kaj takega? Kako bi se počutil?

3. “Prosim, da drugič lepše zapreš vrata mojega avtomobila.”

Aja? In to je bil čisto prvi stavek na čisto prvem zmenku. A si ti čist normalen? Niti pozdravil me nisi, pa že težiš. Se želiš dobivat z mano ali s svojim avtom?

Razumem, da skrbiš za svoj avto in ti gre na živce, če imaš občutek, da drugi s tvojo lastnino ne ravnajo dovolj skrbno. Ni pa primerno, da že na prvem zmenku težiš s tem. Še preden si uspel narediti dober prvi vtis, si že zasral sceno :(. To je tako kot da bi te, še preden se sploh pozdraviva, nadrla, kako si oblečen.

Kaj narediti? Si pomislil, da bi ji lahko odprl vrata avtomobila, še preden stopi ven in jih za njo zaprl? Tako se bo ona počutila cenjena in lepa, tvoj sveti avto pa bo dobil tako spoštovanje kot si ga želiš. Za drugič pa … Ne je prit iskat s svojim avtom. Izberita lokacijo, do katere lahko gresta s kolesom ali peš ali z mestnim avtobusom, pa bo tvoj cenjeni konjiček ostal lep in čist. Če se ti ga že zdi škoda za osvajanje.

Kako boš pa, ko bo treba it nakupit gradbeni material za prenovo doma ali pa, ko bo treba it po otroke v vrtec?

izkušnje samske zmenkarice

... se nadaljuje

Prikaži vse novice

Najdi partnerja za vse življenje


Postani član