Skrivnosti neke žene za ohranjanje pozitivnosti skozi samskost! 2. del

Še 3 dobre misli...

Pusti se toku življenja!

Samsko življenje nam poleg mnogo drugih prednosti ponuja, da lahko poljubno razvijamo svoje interese in strasti. Za mojo mamo (avtorica članka je Mary Claire Lagroue) je to pomenilo petje na tritedenski turneji v Novi Angliji. Na turnejo se je prijavila kot najmlajša udeleženka, brez da bi koga vnaprej poznala. Njeni prijatelji so se ji smejali, ko se je vpisala, ampak ta turneja z avtobusom jo je pripeljala do novih krajev, katerih po vsej verjetnosti ne bi nikoli videla.

Ko slediš svojim zanimanjem, se boš znašel med ljudmi, ki mislijo kakor ti: »Na poti boš lahko spoznal/a nekoga, ki tudi rad potuje, v muzeju pa nekoga, ki ljubi umetnost, kakor ti«, pravi moja mama. Skupni interesi so lahko dobra osnova za odnos.

Toda najpomembnejše od tega je, da to počneš zase. Med leti, ko je moja mama še bila samska, je hodila na aerobiko, tenis, na balet in na ure učenja gobelina. Vse to je poskusila prvič v življenju. Vpisala se je na tečaj umetnostne zgodovine, kjer je spoznala svojo največjo ljubezen: impresionizem. »Tam nisem spoznala nobenega fanta. Toda bila sem obogatena!«

Odloči se, da ti nekdo poišče zmenek!

Moja mama je mnenja, da morajo ženske biti proaktivne v srečavanju moških. Čeprav to ni stavek, ki bi se nam zdel prijeten, vseeno nekaj stoji za tem. Moja mama in moj oče sta se spoznala preko skupnega prijatelja. Pred tem je šla na kar nekaj slepih zmenkov, ki so jih pripravile njene sestre. Mamin nasvet za ženske, ki se sprašujejo, kje so dobri moški je naslednji: »Zaupaj svojim prijateljem in sorodnikim ter njihovemu občutku izbire.«  

»Prepričana sem, da bi ženske morale 'izkoristiti' svoje prijatelje za srečevanje drugih ljudi. V mojih časih niso obstajala družbena omrežja. Zato je zelo pomembno, da vprašaš svoje prijatelje, če poznajo koga, s katerim bi lahko šla ven.« In enako stori tudi ti za svoje prijatelje.

Ne boj se vprašati svojih prijateljev, da igrajo vlogo »matchmakerja«. Zaupaj njihovi intuiciji in zmenke sprejmi na eleganten način. Tudi slabi zmenki na slepo so lahko dobra izkušnja za boljše zmenke v prihodnosti. Še več, daj ljuden možnost. »Najprej človeka spoznaj in šele nato imej svoje mnenje o njem. Ko fantu/punci daš priložnost, da se izkaže, bo najverjetneje naredil/a dober vtis nate.«  

Ohranjaj hvaležnost!

Ko najdemo radost v vsakdanjem življenju in v malih stvareh, začnemo manj razmišljati o tem, da smo samski in več razmišljamo o blagoslovih, ki nas čakajo v prihodnosti: »Če se zavedaš svojih blagoslovov in živiš v stanju hvaležnosti, potem postaneš bolj pozitiven človek in si osredotočen na to, kar imaš v svojem življenju ter ne bdiš nad tem, kar še zaenkrat nimaš.« Imej seznam stvari za katere si v življenju hvaležen. Morda boš tudi spoznal, da ti samskost prinaša blagoslove.

Samskost in življenje v zvezi sta odvisna od tega, kako ju osmislimo mi sami. Osebnostna rast se zgodi daleč preden v poročni obleki stopamo proti oltarju. Samskost je lahko čas znotraj katerega se razvijaš. Poleg vseh nasvetov, ki sem jih prejela od moje mame, sem se naučila, da smo ves čas v rasti in razvoju, pa naj bomo to kot samski, v zvezi ali poročeni. In ljubezen, kot vsaka umetnost, ni stvar hitenja, četudi bi to hoteli.  

Prevod in priredba: MBM

Slika: Verily Magazine

Prikaži vse novice

Najdi partnerja za vse življenje


Postani član