Utrinki martinovanja s samskimi

Preberite si, kako lepo so se imeli na druženju! :)

V Mariboru je bila 11. novembra prireditev ob sv. Martinu, svetniku, ki mošt spremeni v vino, ki smo jo obiskali tudi člani Katstika.Vendar smo naprej spoznavali poseben kraj, kjer se nahaja Srčkasta cesta, obiskali vinsko klet, Mizo na meji in Limbuško nabrežje.

Na začetku smo se ustavili na turistični kmetiji Dreisiebner v Zgornji Kungoti, kjer smo si ogledali Srce med vinogradi. Gre za cesto med vinogradi v Svečinskih goricah, ki ima obliko srca, če nanjo pogledamo z določene točke, natančneje izpred turistične kmetije Dreisiebner, ki leži tik ob avstrijski meji. Nato smo si ogledali novo prenovljeno klet. Kmetija je znana po dolgoletni tradiciji vinogradništva in vinarstva. Pridelujejo bele vinske sorte: laški in renski rizling, rumeni muškat, sauvignon, traminec…ter druge izdelke: žgane pijače, sadne kompote, marmelade, sokove.

Pot smo nadaljevali proti Avstriji do Mize na meji. Natačno na meji med državama je avstrijski umetnik Peter Klug postavil kamnito mizo katere simbolika je prikazovanje prav odličnega sodelovanja in združenja med državama. »Če se dva usedeta za mizo, sedi eden na avstrijski, drugi pa na slovenski strani«.

Popoldan smo sklenili v restavraciji hiša Denk v kateri družinsko tradicijo nadgrajuje predrznost mlade generacije ter restavraciji Drava Center na Limbuškem nabrežju. Imeli smo lep pogled na Mariborsko jezero, hribovje Kozjak ter na Pohorje.

Druženje smo zaključili ob »plesnih korakih« in z nočnim pogledom s poslovnega centra Slavija v središču Maribora. Kakorkoli že praznujemo spomin na sv. Martina, je pomembno, da ne pozabimo na globlji pomen, ki prihaja od tega skromnega dobrosrčnega moža. Ob nazdravljanju s kozarcem vina v roki je prav, da se zahvalimo za izobilje v življenju in, če se le da, pomagamo drugim, kot je to počel sv. Martin.

Prikaži vse novice

Najdi partnerja za vse življenje


Postani član