Kaj vse se je zgodilo v enem letu

Dva para še lani nista vedela, da bosta letos že stopila pred oltar :)

KatStik, prvi katoliški portal za samske, ki je svoja virtualna vrata odprl 13.6.2015, na praznik sv. Antona Padovanskega, zavetnika zaljubljencev, zaročencev in poročenih, danes obeležuje svojo prvo obletnico.

Lani na ta dan je Slovenija postala 10. država po vrsti, ki se je pridružila že obstoječi mednarodni mreži katoliških portalov za samske, ki jo je leta 2005 ustanovil avstrijski kathTreff.

Namen ustanovitve portala katStik je bil povezati samske katolike po Sloveniji in tujini ter jim omogočiti, da lažje najdejo partnerja, s katerim bi delili svojo vero in vrednote.

Že prvi dan je bil odziv zelo velik, v prvih dvanajstih urah se je prijavilo preko 250 članov. V enem letu se je na spletno stran vpisalo skoraj 2.600 uporabnikov. Člani lahko navezujejo stike znotraj svoje države, omogočeno pa jim je tudi, da spoznavajo samske iz preostalih 10-ih držav Evrope (Avstrija, Nemčija, Švica, Hrvaška, Madžarska, Češka, Slovaška, Litva, Latvija in Portugalska).

katStik je po nekaj mesecih svojega obstoja zbližal dva para, ki se bosta poročila to poletje in jesen, več kot 40 članov pa nam je sporočilo, da so našli svojo ljubezen. Tukaj je nekaj njihovim odzivov: »Občutek imava, kot da bi Bog ustvaril katStik le za naju, saj je videl, da se drugače nikakor ne bova našla«, »Spoznal sem se z dekletom iz katstik.si. Hvala za vašo spletno stran!«, »Se vam oba zahvaljujeva, da ste nama s katStikom omogočili, da sva se spoznala«.  

katStik svoje delo širi tudi izven interneta. Letos aprila je v Mariboru organiziral 1. srečanje za samske, ki mu je dal naslov »Pridi na Štajersko«. Na dogodek je prišlo preko 60 udeležencev iz celotne Slovenije. Skupaj smo šli na krajši izlet, prisluhnili gostom, imeli mašo, se družili in seveda poskusili štajerske dobrote. Veselo druženje je izzvalo željo še po več podobnih dogodkih.

katStik bo v prihodnje na najrazličnejše načine povezoval samske katolike po Sloveniji in jim vlival upanje, da prava ljubezen še obstaja. Pri našem delu nam bo pomagal tudi naš zavetnik, sv. Anton Padovanski, ki je znan po tem, da samskih pomaga pri iskanju bodočega moža ali žene.  

Hvala vam za vaše zaupanje!

vaš katStik

Prikaži vse novice

Najdi partnerja za vse življenje


Postani član