Kako preživeti valentinovo kot samski

Spet je tukaj valentinovo in ti si samki/samska. Medtem ko se drugi parčkajo ter ponosno šopirijo s svojimi partnerji, ti delaš načt, kako bi se prebil skozi ta dan.

Ne pozabi: valentinovo je komercialni dan, ki ga je industrija sprevrgla v enega najdonosnejših dni, za njih. Ne pusti se preslepiti!

Ampak vseeno. Zunaj je hladno in morda je led tudi v tvojem srcu. To ni dobro. Da boš preživel/a valentinovo poskusi naslendje:

  • Naredi nekaj za drugega

Ljubezen ni omejena na eno osebo: Na valentinovo podari nekaj ljubezni ljudem okrog sebe. Pokaži nekomu, da ga imaš rad ali da si mu hvaležen/a. Pogosto lahko ima že majhna pozornost veliko vrednost. Ljubiti ne pomeni biti zaljubljen. Pomisli na ljudi, ki so ti dragi. Naredi nekaj s čim jih boš razveselil/a. Ob prazniku lahko kakemu zakonskemu paru ponudiš varstvo otrok in jima s tem omogočiš, da valentinovo preživita skupaj. Svoji sestri ali mami lahko podariš rože in ji tako pokažeš, da jo imaš rad.

  • Naredi nekaj zase

Privošči si nekaj lepega, posebnega. Nekaj, kar si že dolgo želiš. Preživi ta dan z družino ali prijatelji. Ampak ne razmišljaj preveč o samem sebi, kajti to te ne bo pripeljalo nikamor. Izogibaj se tudi stvarem, ki jih ne maraš ali te lahko prizadenejo. Še posebej na valentinovo so lahko ti "udarci" stokrat bolj boleči.

  • Pojdi na "zmenek" z Bogom

Tvoja ljubezen je Gospod nad vsem stvarstvom. To se sliši dobro! Za valentinovo pojdi na "zmenek" z Bogom. Vzemi si čas in povej Gospodu svoje želje ter ga lepo prosi, da te usliši. Zatem pa ga poslušaj. Pusti se mu, da te objame in ljubi. Potem bo valentinovo res dobro.

 

Dr. Gudrun Kugler

Prikaži vse novice

Najdi partnerja za vse življenje


Postani član