Postavite svoja merila in se ne zadovoljite z manj

Če hočemo kot ženske braniti svoja merila, jih moramo najprej uveljaviti.

Nekatera dekleta natanko vedo, kaj želijo v razmerju, druga pa se ne zdijo preveč izbirčna. Podobno se nekatere ženske osredotočijo bolj na poroko kot na to, s kom se bodo poročile, veliko mladih žensk pa več pozornosti posveti temu, da gredo na zmenek, ne pa temu, s kom gredo. Morda si mislijo »Nasplošno je dober. Čemu bi zapletala zadeve?« Taka razmerja se kmalu razletijo.

Če upate, da se boste nekoč poročile, sestavite svoj seznam. Pustite prosto pot sanjarjenju, toda zrelo razlikujte med tem, kar je bistveno in kar ni. To ni seznam, ki zahteva popolnost. Vendar bi moral vsebovati vsaj bistvene sestavine zdravega razmerja. Namen seznama ni, da boste Bogu povedale, da hočete moškega, ki bo svetnik, visok 190 cm, milijonar, maneken, ki bo znal kuhati, imel tuj naglas, bo lastnik podjetja za izdelavo čokolade, obvladal sanjsko masažo stopal in reševal zapuščeme kužke iz zavetišča. Če ste pripravljene hoditi samo s popolnimi moškimi, potem niso krivi oni, ampak ve. Vsak človek ima napake. Če mislite, da ste našle popolnega moškega, ste na dobri poti, da boste razočarane.

Katere temeljne lastnosti naj bodo na seznamu?

Nekaj jih predlagava:

1.       Hočem, da je moj najboljši prijatelj.

2.       Boga mora ljubiti bolj kot mene.

3.       Namesto, da razkriva moje slabosti, odkriva moje dostojanstvo.

4.       Do mene je prijazen in nežen.

5.       Spodbuja me in me ne izčrpava.

6.       Do svoje mame je ljubezniv.

7.       Spoštuje mene in sebe.

8.       Želim, da ima močna moralna načela, da mi ga ne bo treba prepričevati o svojih.

Pametno je postaviti ta merila, preden začnete razmerje, namesto da jih vsilite fantu, ki jih dosega komajda polovico. Prej ko boste sestavile osebni seznam, bolje bo. Potem lahko začnete opravljati pomembno delo, da boste postale ženske, ki si zaslužijo takega moškega. Postanite vse, kar ste napisale na seznam, kajti tudi on si ne zasluži nič manj. Samo predstavljajte si moškega, kakršnega bi rade spoznale. Kaj mislite, kakšno dekle išče?

Iz knjige »Kako najti pravo ljubezen: 21 skrivnosti za ženske«, Jason & Crystalina Evert, Založba Družina, Ljubljana 2014.

slika: splet

Prikaži vse novice

Najdi partnerja za vse življenje


Postani član