Dopisovanje

Nadaljevanje izkušnje mlade dame z dopisovanjem s fanti.

4. “ja igram bobne kolesarim hodim u hribe smucam.”

Nič me ne moti, da igraš instrument in športaš. Pa z bilokakim športom se ukvarjaš. Ampak… bi bilo grozno težko prišportat do vejice na tipkovnici in mogoče celo do “shift”, da bi lahko pribobnal veliko začetnico? Ne samo, da se poved, ki vsebuje ločila in veliko začetnico, bolje razume. S tem pokažeš tudi svoje spoštovanje do mene, ki se bom morala prebijati skozi jaro kačo tvojih besed.

Kaj narediti? Vsakič, preden klikneš ”enter” ali “objavi”, še enkrat preberi napisano. Prednost pisane besede je, da jo lahko preoblikujemo, popravljamo, izboljšujemo… Zakaj tega ne bi uporabil, če je že na voljo?

Da ne bo pomote … punce ne pričakujemo, da bo vse napisano slovnično pravilno in ne bomo šle z rdečim popravljat vsake vejice in začetnice. (prisežem, da moj ekran ni pobarvan z edigsom :) ) Boš pa s tem lažje poskrbel, da te tista luštna punca na drugi strani ne bo narobe razumela. Saj veš za tisti stavek, kajne?

Ubiti ne pomilostiti.

Ubiti, ne pomilostiti.

Ubiti ne, pomilostiti. No?

5. Na njegovem profilu na e-portalu piše: V primeru požara bi iz goreče hiše takoj za ljudmi, živalmi, mobilnim telefonom rešil/a še: “mobitel, psa, ljudi.”

Ja? No, to je pa tipičen primer besedilne naloge, ki smo jo reševali v 2. razredu osnovne šole. Temu se reče funkcionalna pismenost. Očitno tega še niste jemali :/.

Kaj narediti? Preden klikneš “objavi”, si, prosim prosim prosim, še enkrat preberi vprašanje. Z razumevanjem. Če boš imel na svojem profilu zanimive odgovore na vprašanja, te bodo kontaktirale zanimive punce. Si želiš dolgočasno punco? Potem nič ne spreminjaj. Si že na pravi poti.

6. Prvi dan po prvem zmenku me v času službe 3x pokliče, vmes pa pošlje še sms.

Ful sem vesela, da sem pritegnila tvojo pozornost. In hvaležna, saj si mi s tem lepo nabildal samozavest :). Ampak, da me v času zgolj osmih ur trikrat pokličeš? Nimamo vsi take službe, v kateri lahko urejamo zasebne stvari. Imam pa tak mobilni telefon, ki mi beleži zgrešene klice in pokaže številko, s katere sem bila klicana. Ti ne? Torej? Zakaj ne moreš potem v miru počakat parih urc, da ti v miru odpišem?

Kaj narediti? Seveda ji lahko že naslednji dan pokažeš, da misliš nanjo in, da si se imel lepo v njeni družbi. Počaščena bo, tudi če nisi njen tip človeka. Svetujem pa, da počakaš na njen odziv vsaj do konca naslednjega dne. Mogoče je polno zasedena z drugimi stvarmi in si enostavno ne uspe utrgati petih minut za svoj telefon. Mogoče pa rabi punca malo časa, da uredi svoje misli, se odloči, kam naprej in najde idejo, kam te bo povabila na naslednji zmenek. Saj si tudi ti ne želiš, da bi ti s svojo posesivnostjo kar naprej visela za vratom, kajne?

 

se nadaljuje...

Prikaži vse novice

Najdi partnerja za vse življenje


Postani član