Srečali smo se v Mariboru!

Sončen dan med mariborskimi vinogradi

V soboto, 22.4., smo spletni portal katStik & prijatelji že drugič organizirali spomladansko srečanje v naravi.

Tokrat nas je v goste sprejela župnija Maribor - Košaki od koder smo tudi začeli naš romarski pohod proti Gorci na Malečniku.

Po dobri uri hoje po vinski cesti med vinogradi smo prispeli do vrha Gorce (346m), še pred tem pa nas je župnik župnije Malečnik pozdravil z zvonovi. Po zapeti pesmi in ogledu čudovite cerkvice (sv. Marija na Gorci, kamor romarji prihajajo vsaki dan in k Mariji prinašajo svoje prošnje), smo se posedli po bližnjem travniku in pomalicali. Pogled na Maribor je bil spokojen - vse zeleno, pred nami Drava, mesto Maribor in Pohorje...

Ponovno smo se podali na pot, proti Košakom. Ko se je bližala 18.00 ura, so tokrat košaški zvonovi zvonili nam v pozdrav. Po kratkem okrepčilu (kavici in piškotih) smo prisluhnili trem gostom: Alenki Fras, bivši voditeljici skupine za samske v MB ter zakoncema Davidu in Simoni Hari. Od vseh treh smo dobili sporočilo upanja.

Alenka Fras:

 - v Sloveniji je približno enako število samskih deklet in samskih fantov (torej, se morajo samo poiskati);

 - pri izkušnji vodenja skupine za samske je ugotovila, da so verni samski "smetana Cerkve", ljudje polni vrednot, vere, zdravih temeljev in namenov, da se zavežejo eni osebi za življenje.

- dobre komunikacije, izražanja čustev in kako sklepati nova poznanstva se lahko naučimo;

 - ljubezen je navsezadnje odločitev (poročiti se s človekom v katerega si noro zaljubljen je sicer čudovito, a možno je tudi spoznati človeka, ki ti morda spočetka ne povzroča "metuljčkov v trebuhu", a te lahko kasneje preseneti in se ti porodi želja, da bi rad s takšno osebo preživel/a preostanek svojih dni).

David in Simona Hari sta spregovorila o njunem iskanju "tistega pravega", s katerim bi se poročila. Orisala sta čas, ko se še nista poznala, izpostavila njune notranje boje, želje, vrednote v katere sta verjela, predvsem pa njuno hrepenenje po tem, da bi ju bodoči mož/žena sprejela v celoti - z vsem, kar ju je življenje že zaznamovalo.

Nasmejali smo se ob pripovedovanju, kje in kako je bilo, ko sta se prvič videla, o čakanju na "prvi korak"  - povabilo "na pijačo", poizvedovanje po telefonski, mailu, kontaktu... A to se ni tako hitro zgodilo. Nekega dne, ko se je Simona v sebi odločila, da si želi le to, kar je Bog zanjo pripravil, jo je David zaprosil za prijateljstvo na Facebooku. Dopisovanje in spoznavanje je trajalo nekaj časa, nato pa ponovno srečanje v živo. Po tem, ko sta prvič začela skupaj moliti, še bolj spoznavati drug drugega, sta vedela, da sta si namenjena. Pred poroko sta se tudi odločila za čist in spoštljiv odnos, kar je še posebej kovalo njuno pot prave ljubezni.

Med pripravo na zakon so prišle nove preizkušnje (bolezen, za katero sta vedela, da bo imela trajne posledice). Sprejela sta tudi to in tako so njune besede obljube "zvest ti bom v sreči in nesreči, v bolezni in zdravju" na poročni dan imele resnično težo.

Danes sta poročena 2 let in 8 mesecev, pričujeta za mlade, za tiste, ki še nimajo otrok, pa tudi za samske. Njuno sporočilo je sporočilo neustrašne ljubezni, ki sicer pozna preizkušnjeje, a je ravno zaradi tega v navdih mnogim.

Po pričevanju smo imeli v novi košaški cerkvi (bl. Antona Martina Slomška) sv. mašo, po maši pa večerjo in sproščeno druženje.

Veseli smo, da nas je Bog obdaril z lepim vremenom, s čudovitimi gosti, z gostoljubnim župnikom ter s prijetno družbo.

Se še bomo srečevali!

vaš katStik

Prikaži vse novice

Najdi partnerja za vse življenje


Postani član