Na Roblek bom odšel

Planinski izlet na Begunjščico

Skupina 30plus vabi na planinski izlet na Begunjščico, ki bo v soboto, 19. septembra 2020. Izlet je namenjen mladim in mlajšim odraslim 20-45 let.

Odhod iz Ljubljane v dopoldanskih urah. Malica iz popotne torbe ali v planinski koči.

Vzpon je lahek. Hoje je za slabe tri ure. Več informacij boste prijavljeni prejeli po e-pošti.

Prijave do petka, 18. 9., na info@30plus.si.

Povabite tudi prijatelje. Hvala.  

Ali ste vedeli?

- Begunjščica je pogorje v Karavankah vzhodno od Stola. Najvišji vrh je Veliki vrh, ki nudi lep razgled na osrednjo Slovenijo. Nekateri Begunjščico imenujejo tudi gora stoterih grap, saj je prepredena z njimi. Vrh, ki je del Slovenske planinske poti, ima razgledno ploščo in vpisno skrinjico. Je travnat in prostran, na severno stran prepaden.

- Izpred Roblekovega doma na Begunjščici (1.657 m) se odpira lep razgled proti Julijskim Alpam, na sosednji Stol in navzdol proti Bledu in Dobravam. Med drugim vam bodo postregli z ričetom s klobaso, žganci z ocvirki, obaro, zavitkom in štruklji.

- Planinska koča na Robleku je bila v času po drugi svetovni vojni priljubljeno zbirališče begunjske mladine. Ko je mladi Slavko Avsenik raztegnil svojo harmoniko, se je koča spremenila v eno samo vriskanje in petje…Veselo razpoloženje iz tistih časov še danes odzvanja v znameniti polki Večer na Robleku.

Prikaži vse novice

Najdi partnerja za vse življenje


Postani član