ROMANJE v Padovo

25. maj 2019: Padova je eno izmed najbolj očarljivih in dinamičnih mest v Italiji z bogato kulturno dediščino.

Odhod
Romanje v Padovo bo v soboto, 25. maja 2019. Odhod avtobusa iz Ljubljane bo ob 7. uri, vrnitev okoli 22. ure. Po dogovoru so mogoči še odhodi iz Litije in počivališč Lom, Ravbarkomanda, Mlake, Vrtojba. Romanje je namenjeno mlajšim odraslim 21-45 let (prvi bus) in vsem generacijam (drugi bus).

Padova
Padova je eno izmed najbolj očarljivih in dinamičnih mest v Italiji z bogato kulturno dediščino. Leži v deželi Benečiji ob reki Bacchiglione, približno 40 km zahodno od Benetk. Padova je tudi sedež istoimenske pokrajine in z 212.500 prebivalci ekonomsko in prometno središče območja.
Zgodovinsko jedro mesta se ponaša z srednjeveško, renesančno in moderno arhitekturo; mešanica stoletnih tradicij in metropolitanskih ritmov ustvarja edinstveno vzdušje. Palače, cerkve in tlakovane ulice izpričujejo zgodovino in kulturo, trgovine, tržnice in domačini pa živahno sodobno življenje.

Sv. Anton Padovanski
Padova je po vsem svetu znana zaradi svetega Antona, portugalskega frančiškana, ki je v mestu nekaj let živel in leta 1231 tudi umrl. Sv. Anton sodi med najbolj priljubljene svetniške osebnosti in mogočne zavetnike. V Padovi in po Italiji je tako slaven in tako močno čaščen, da mu pravijo kar ‘Il Santo’ (Svetnik). Veličastna bazilika, zgrajena nad njegovim grobom, privablja milijone obiskovalcev od vsepovsod. Svetnik je priprošnjik za izgubljene stvari, zavetnik zaljubljencev, zakoncev, žensk in otrok, revežev, popotnikov, pekov in rudarjev; je tudi priprošnjik za srečen porod, proti neplodnosti, vročici, boleznim živine, brodolomu in proti vojnim stiskam. Goduje 13. junija.

Romanje
Romanje je dejanje vere. Primerno je, da se nanj pripravimo, izberemo namen in odidemo z željo, da bi na svetih krajih na globlji način začutili in doživeli Boga. Na romanje se lahko odpravimo z različnimi prošnjami, zahvalami, z željo po spreobrnjenju, spravi in darovanju vsega, kar doživljamo na svojih življenjskih poteh. Višek romanja bo sveta maša.
Popoldne bo prosto za praznovanje, počitek, sprehod po mestnem jedru in ogled znamenitosti, za pico, kavo ali sladoled. V večernih urah se bomo notranje okrepljeni odpeljali proti domu.
Duhovni spremljevalec: br. Jaroslav Knežević

Prijave
Rok za prijavo je do srede, 22. maja oz. do zasedbe prostih mest. Prispevek 29 EUR je mogoče poravnati osebno, po pošti ali prek Paypala.Prispevka ne vračamo razen v primeru neudeležbe zaradi bolezni (potrdilo) ali če imamo čakajočega kandidata na prosto mesto. Povabite vse, ki jih poznate. :)

PRIJAVNICA

Več informacij: padova@30plus.si

Organizira: Skupina 30plus

Prikaži vse novice

Najdi partnerja za vse življenje


Postani član