Mojca in Kristjan

Poleg vseh ljubezenskih zgodb, ki so se zgodila zahvaljujoč katStiku, s Kristjanom dodajava še najino!

Spoznala sva se leta 1995, ko sva postala sošolca v petem razredu osnovne šole. V tem času se med nama ni zgodila nič kaj bistvenega, le proti koncu osmega razreda, ko sva sedela v zadnji in predzadnji klopi, sva postala »najboljša sošolca«. Ponovno sva se znašla v istem razredu tudi v prvem letniku gimnazije. Takrat so se nama začeli porajati tisti znani notranji občutki: »Mm, mislim, da sva si všeč«. Toda kmalu je bilo vsega konec, saj sem se (Mojca) prepisala na drugo šolo. Naslednji »stik« je Kristjan vzpostavil šele po dolgih enajstih letih, ko mi je čisto nepričakovano napisal sporočilo na Facebook in me povabil na kavo. (Punce, vedite, »Kava ni nikoli samo kava!« ;)) Do srečanja v živo je Kristjan moral še malo počakati, saj sem takrat živela v tujini in se vračala domov samo ob večjih praznikih. Tako so se mimogrede začela najina »internetna pisarjenja«, ki so včasih trajala tudi pozno v noč (katStikovci, a vam je to kaj znano?! :)). Internet nama je omogočil, da sva čas »distance« izkoristila za spoznavanje drug drugega, kajti kljub predhodnemu poznanstvu, sva se morala spoznati iz nule.

Po treh letih hoje v dvoje sva se marca letos zaročila na Blejskem gradu. Še preden sva uspela določiti datum poroke, so naju presenetili z dunajskega kathTreff-a (prev. katoliška srečanja) in naju povabili k sodelovanju. Pobudo sva sprejela odprtih rok, kajti spletni portal za samske je združil najina zanimanja in izobrazbi: Kristjan je tehnično-računalniški tip, jaz pa sem teologinja družine in zakona. Tako sva 13. junija letos Slovenijo, kot 10. državo po vrsti, priključila mednarodni skupnosti za samske katolike. Sredi julija, ko se je prvi novinarski bum malce pomiril, je kocka padla: 10. oktober 2015 bo najin dan! Poročila sva se v domači cerkvi, v krogu družine, sorodnikov in prijateljev.

Od prvega srečanja v osnovni šoli do usodnega »da« je minilo natanko 20 let! Zdi se dolgo, toda najbrž sva potrebovala toliko let, da sva postala prava drug za drugega.

Danes, ko se na godovni dan sv. Janeza Pavla II., zavetnika družine, katStiku pridružuje še 11. država - Portugalska - vam želimo, da vas vodi zaupanje, da Bog pozorno gleda na vaše življenje in da vam bo v pravem trenutku predstavil osebo, ki bo z vami delila preostanek vašega življenja!

Vse zgodbe

Najdi partnerja za vse življenje


Postani član